Absolut superb si delicios!
Pt aluat:
- facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute
- intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul
- framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini (daca este nevoie mai adaugam putina faina), apoi il lasam la dospit o ora timp in care facem crema nutella
Crema Nutella:
- se macina alunele de padure la robot sau se dau la masina de tocat prin cea mai fina sita
- se aseaza alunele macinate fin in robot, blender si se adauga zaharulpudra, cacaua, sare, se mixeaza si se adauga treptat si uleiul iar dupa aceasta crema este gata
- este o crema foarte buna care se poate papa si pe paine in post
Asamblare:
- se imparte aluatul in doua bucati care se intind in forma dreptunghiulara si se ung cu crema , se ruleaza si se impletesc
- se aseaza in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut 15-20 minute
- se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 45-50 minute in functie de cuptor si se face testul scobitori iar daca este nevoie se mai lasa pana este gata dar nu mai mult de 60 min