Aceasta este reteta de cozonac a Ioanei.
L-am facut pentru Craciun, eram pana peste cap bagata in treburi si n-am mai apucat sa fac poze. Imi pare rau, as fi vrut sa vedeti si voi cat de frumos creste si cum arata lipit de gemuletul de la cuva masinii de paine. :)))
Ingredientele pentru aluat se pun in masina de paine la programul de framantare + dospire.
Nuca macinata se amesteca cu cacao, zahar, scortisoara, dupa gust. Se adauga cateva linguri de lapte, cat sa se lege compozitia. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se agauga peste nuca. Se amesteca usor cu o lingura de lemn.
Aluatul se imparte in 2 parti. Se intinde pe masa bine unsa cu ulei intr-o foaie de cca 1 cm grosime. Se acopera cu umplutura de nuca si se ruleaza.
Cozonacii se pun in tavi bine unse cu ulei si se lasa din nou la crescut, la loc caldut. Se ung cu galbenus desfacut cu putin lapte .
Se dau la cuptor la foc mediu, timp de 40 de minute, pana se rumenesc.