Cozonac

de ana in Dulciuri, 2 Apr 2010 | 11281 vizualizari

 

Dupa cativa ani de incercari ,fel si fel de retete anul acesta am gasit reteta potrivita ,asa cozonac face o singura persoana (pe care o cunosc) si care nu da reteta .

 

INGREDIENTE

  • Am preparat la masina de paine
  • 3 oaua
  • 300 ml lapte
  • 700-750 gr faina 
  • 200 ml ulei
  • coaja de lamaie ,vanilie,rom
  • 40 gr drojdie
  • Crema
  • 1 cana zahar
  • 2 albusuri 
  • cacao 
  • rom
  • nuci,stafide,rahat(dupa  preferinte)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Se clocoteste laptele cu zaharul si se lasa cam 5 minute sa se odihneasca .Intre timp intr-o canita punem 3-4 linguri de lapte caldut cat sa dizolvam drojdia ,1 lingurita de zahar si presaram putina faina deasupra (o lasam la crescut) .Laptele fierbinte il turnam peste faina si dam drumu la masina ori ne apucam sa amestecam cu o lingura ,e ceva de munca.Dupa ce am incorporat toata faina punem galbenusurile frecate cu putina sare ,albusurile batute spuma ,mirodeniile si drojdia din canita.Framantam pana s-au incorporat bine ,apoi punem cate putin ulei caldut (nu pe tot odata) si framantam dupa caz,la masina il lasam la programul de framantat ,la mana il framantam cam 10 minute .Il punem la crescut la cald pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim crema.Batem 2 albusuri spuma cu 1 cana de zahar le batem  pana se intepenesc in castron ,apoi adaugam cacao ,rom si nucile taiate.

Cand e gata aluatul il impartim in 2 (ies 2 cozonaci medii) sau in 4 daca vreti impletit.intindeti cu mana coca ungeti cu crema (nu multa ca iese din rulou) si rulam.Punem in tavi sii lasam la crescut cam 1 ora.

II coacem la foc mic (depinde de cuptor ,eu am pe gaz si cam parleste,ca sa nu ii ard am pus tava de cuptor dedesupt si am copt cam 1 ora )

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit