Covrigi cu unt si cascaval

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 6 Mar 2022 | 5349 vizualizari

 

Vazusem pe instagram un videoclip cu aceasta reteta si am salvat-o. Aseara am facut si eu acesti covrigi minunati.  Data viitoare voi dubla cantitatile pentru ca au iesit deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 4 g drojdie uscata
  • 1/2 lgt zahar
  • 190 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 50 g unt topit si racit
  • cascaval
  • unt moale, la temperatura camerei
  • patrunjel verde tocat
  • un ou mic pt uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu unt si cascaval:

Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata, zaharul, se toarna laptele caldut, oul si untul topit. Se amesteca cu o paleta pana se combina ingredientele apoi se framanta pana devine un aluat omogen si nelipicios. Se lsa la dospit la loc caldut pentru 1 ora.

Se ia aluatul si se imparte in 4 parti egale. Se ia o parte si se intinde subtire in forma dreptunghiulara. La fel se procedeaza si cu a doua bucata. Una din foi se unge cu untul moale in strat subtire. Se presara deasupra cascaval dat pe razatoarea cu gauri mici apoi cu patrunjel verde tocat. Se asaza deasupra cealalta foaie, se trece usor peste cu sucitorul apoi se taie in fasii late de doua degete, pe latime.

Se ia fiecare fasie, se intinde usor cat ii permite, se pliaza in doua apoi se rasuceste si se prinde la capete. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel cu restul fasiilor, apoi cu celelalte doua bucati de aluat.

Se lasa in tava sa mai creasca inca 20 de minute apoi se ung cu oul bine batut.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. 

Se pot servi atat calzi cat si reci. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate mi-au iesit 10 covrigei de marimi potrivite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu unt si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateuri rapide cu branza feta