Covrigi cu unt si cascaval

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 6 Mar 2022 | 4955 vizualizari

 

Vazusem pe instagram un videoclip cu aceasta reteta si am salvat-o. Aseara am facut si eu acesti covrigi minunati.  Data viitoare voi dubla cantitatile pentru ca au iesit deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 4 g drojdie uscata
  • 1/2 lgt zahar
  • 190 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 50 g unt topit si racit
  • cascaval
  • unt moale, la temperatura camerei
  • patrunjel verde tocat
  • un ou mic pt uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu unt si cascaval:

Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata, zaharul, se toarna laptele caldut, oul si untul topit. Se amesteca cu o paleta pana se combina ingredientele apoi se framanta pana devine un aluat omogen si nelipicios. Se lsa la dospit la loc caldut pentru 1 ora.

Se ia aluatul si se imparte in 4 parti egale. Se ia o parte si se intinde subtire in forma dreptunghiulara. La fel se procedeaza si cu a doua bucata. Una din foi se unge cu untul moale in strat subtire. Se presara deasupra cascaval dat pe razatoarea cu gauri mici apoi cu patrunjel verde tocat. Se asaza deasupra cealalta foaie, se trece usor peste cu sucitorul apoi se taie in fasii late de doua degete, pe latime.

Se ia fiecare fasie, se intinde usor cat ii permite, se pliaza in doua apoi se rasuceste si se prinde la capete. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel cu restul fasiilor, apoi cu celelalte doua bucati de aluat.

Se lasa in tava sa mai creasca inca 20 de minute apoi se ung cu oul bine batut.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. 

Se pot servi atat calzi cat si reci. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate mi-au iesit 10 covrigei de marimi potrivite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu unt si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ciuperci