Se cumpara covrigeii de mici, sa fie uscati, tari.
Se toarna intr-un vas mai mare laptele caldut peste ei , ca sa-i acopere un cm deasupra lor si se pun la inmuiat pe o 1-2 ore. Ei trebuie sa se mareasca cam de 2 ori si se fac moi la pipait. Unii covrigi se pot deforma putin , sau se rup. Dar acest faptm depinde mult de calitatea lor.
Dupa ce s-au inmuiat, se pun pe un servetel de hirtie de bucatarie, ca sa se imbibe lichidul si se pot umple cu pasta de brinzica dulce.
prepararea paste de brinzica :
Intr-un vas se amescteca brinza, oul, up pic de vanilie, stafidele inmuiate in prealabil, si zaharul.
Se pune cuptorul la incalzit la temperatura de 160 C.
Pe tavaua unsa cu margarina se aseaza unul linga altul covrigeii implulti cu brinzica, se pune deasupra cite o visina, si se dau la cuptor sa se coaca - 10-15 minute , depinde cit de rumeni vreti sa fie.
Se servesc la masa calzi cu smintina. Este o mincare preferata a copiilor , atit calduti cit si reci.
Pofta buna