Cotlete de porc cu cartofi noi si sos de coniac

de alinutza1983 in Porc, 21 Mai 2011 | 6894 vizualizari

 

Cu aceasta reteta am decis sa particip si la concursul organizat de Laura Laurentiu -http://www.retetecalamama.ro/, in minunatul concurs BLOGGOSPODINA !!! Acum , daca reteta va fi pe placul juriului ramane de vazut...dar pe placul nostru a fost cu siguranta!

 

INGREDIENTE

  • ingredientele sunt doar pentru 2 persoane
  • 400-500 gr. cotlet de porc fara os ( cca 4 buc)
  • 3 fire usturoi verde ( fara codite)
  • 4 fire rozmarin
  • 4 linguri ulei masline
  • piper proaspat macinat
  • 12 bucatele feliate de slaninuta afumata
  • pentru garnitura:
  • 500 gr cartofi noi
  • ulei pentru prajit
  • sare de mare
  • marar pentru decor
  • pentru sosul de coniac:
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapa mica ( sau 1/2 ceapa mai mare)
  • 250 gr ciuperci
  • 40 ml coniac
  • 200 ml smantana pentru gatit ( o cutiuta mica)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de porc cu cartofi noi si sos de coniac:

1. Carnea se spala , apoi se sterge bine - bine cu prosoape de bucatarie, pana este absorbita umezeala; apoi, curatam usturoiul si il tocam marunt, si , intr-un castronel facem un sos din acest usturoi, 4 linguri ulei de masline si niste piper proaspat macinat.
Cotletele de porc le batem usor cu un ciocan de bucatarie ( avem grija ca peste sa punem o folie alimentara) , iar mai apoi le ungem cu mixtura de ulei, usturoi si piper , dupa care le infasuram pe fiecare in parte in 3 felii de slaninuta afumata!

2. Peste bucatile de cotlet asezam rozmarinul ,apoi infasuram cu slaninuta si lasam totul la marinat , la frigider pentru cca o ora!

3. Dupa trecerea acestui timp, cotletele de porc se vor da la cuptor, mai inati la foc iute cca 15 min, apoi la foc mic pana cand se patrund; trebuie avut grija ca in acest interval sa ne mai uitma din cand la ele, si sa le stropim cu sosul lasat!

4. Pentru garnitura de cartofi , vom spala bine cartofiorii noi si ii frecam cu o perie; ii asezam intr-o oala si adaugam apa cat sa ii acopere; ii dam la fiert cca 15 min- avem grija sa nu fie fierti decat pe jumatate! apoi , ii scaotem , ii scurgem bine si i punem la prajit in putin ulei incins ( nu uitam sa ii condimentam doar cu ceva sare de mare)!

5. In momantul in care cotletele sunt aproape gata ne apucam sa preparam sosul de coniac- unul din cele mai bune sosuri albe ce le-am mancat vreodata!
Pentru acest sos procedam astfel: curatam o ceapa, apoi o tocam marunt -marunt, apoi o punem la calit si peste ea si ciupercile ( felii) si le lasam putin la prajit. Stingem acest amestec cu cca 40-50 ml de coniac, dupa care adaugam si smantana lichida; lasam totul sa fiarba pana sosul capata o consistenta ceva mai groasa, apoi potrivim de sare si piper.

6. Servim cotletele cu cartofii rumeniti si sosul de coniac! peste cartofi putem presara verdeata proaspata ( eu am ales marar)... a fost un pranz delicios!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc cu cartofi noi si sos de coniac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Braciole di maiale impanate al forno