Pentru ca imi place tare mult bucataria imi plac si experientele noi si ori de cate ori gatesc ceva incerc sa fac altfel decat pana atunci, sa adaug arome noi care sa fie diferite decat am invatat de la bunica, pentru ca eu nu sunt o mare admiratoare a aromelor traditionale, asa ca incerc sa creez mereu ceva deosebit si cu gust :)
Am dezosat cotletul de porc si l-am marinat in sos de soia,boia, curry, l-am lasat la marinat aproximativ 3 ore.
Am pregatit intre timp legumele, am desfacut in buchetele potrivite ca si marime conopida si broccoli, iar morcovii i-am taiat in bucati de aproximativ 3-4 cm.
Am asezat intr-o tava cotletul de porc pe mijloc, iar de jur imprejurul lui am asezat legumele, am presarat peste legume si putina sare, am taiat felii usturoiul si l-am pus in tava.
Am adaugat untul si uleiul. Semintele de fenicul le-am zdrobit putin in mojar si le-am presarat peste legume si carne iar deasupra tavii am pus o coala de hartie de copt inmuiata bine in apa si apoi stoarsa, cu care am sigilat bine tava pentru ca sa se patrunda bine atat legumele cat si carnea.
Cu 10-15 minute inainte de a opri cuptorul am luat hartia de copt si am ras peste legume putina branza afumata si am dat tava la cuptor pentru ca branza sa se topeasca si sa faca o crusta buna si frumoasa peste carne si legume.
Pofta mare!