O reteta delicioasa de coaste de porc glazurate simpla si usor de facut...
Cum afara s-a racit tare , aveam nevoie de o mancare mai consistenta, asa ca m-am apucat de lucru ca de mult aveam eu ideea asta de a face aceste costite...
Portionam coastele si le taiem in felii dupa osul lor.
1-2 linguri untura le punem la topit intr-o cratita.
Coastele taiate le asezonam pe ambele parti si apoi le punem in untura incinsa si le calim bine pe toate partile.
Cand au prins o crusta deasupra adaugam doua cani cu apa sa acopere costitele, le punem pe foc mediu, acoperite si le lasam sa se patrunda bine.
Cand apa a scazut de tot si carnea de pe coaste este moale, mai adaugam o lingura cu untura. Dupa ce s-a topit punem mierea, sosul de soia si pasta Gulas , lasand coastele sa se prajeasca cu crusta aramie deasupra.
Cartofilor facuti piure le mai adaugam putin lapte cald si ii batem bine cu mixerul pina se fac ca si o crema spumoasa.
Servin costitele cu piureul batut si cu muraturi.
Pofta mare !