Incepem cu costita: se spala se cresteaza pe langa os, se aseaza intro tava pt cuptor, se piperaza, se adauga boia, vegeta, apa, ulei, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor cam 1 ora si jumatate, sa intre usor furculita in ea. Cand este gata, scoateti folia si mai lasati asa vreo 10 minute sa faca o crusta.
Cartofii: 6 cartofi se curata, se spala, se taie in 8, se aseaza intro tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu ulei, se sareaza, adaugam un ardei gras taiat in 3, se dau la cuptor cam 50-60 minute. De vreo 2 ori, ii intoarceti usor, sa se rumeneasca.
Varza calita: eu am avut o varzuca de vrun kg, pe care am taiat-o fideluta. Intro cratita, punem 100 ml ulei la incins, adaugam o ceapa taiata marunt, putina boia, apoi punem varza taiata si frecata cu putina sare. Calim varza la foc mic, sa nu se arda, se adauga cimbru si marar uscat, cate feliute de ardei iute, piper macinat. Noua ne place varza calita picanta. Cand este gata si varza, serviti costita alaturi de varza si cartofi.