De sezon......costita...ups, adica cartofii noi......
Mai intai alegem cartofii, sa fie nici foarte mic, dar nici mari, potriviti ca marime, ii spalam bine.
Curatam usturoiul si-l zdrobim. Intr-un castron incapator, punem usturoiul zdrobit, boaiaua dulce, sare, piper si uleiul de masline, amestecam bine si apoi tavalim cartofii prin acest amestec. Dupa ce am tavalit cartofii bine de tot, ii asezam intr-o forma de ceramica.
Separat taiem costita in bucati si o tavalim si pe ea in amestecul de boia si usturoi. Asezam costita printre cartofi, restul de amestec il punem deasupra cartofilor si costitei, Sarea si piperul se pun dupa gust, fiecare cum vrea, mai mult sau mai putin. Deasupra formei de ceramica se asaza hartie de copt si se lasa la frigider 2-3 ore sau pana cand bagam forma la cuptor. Se baga forma de ceramica la cuptor, la foc mediu cca 2 ore, dupa 2 ore se ridica hartia de copt si se mai lasa cca 15 min sa se rumeneasca.