Costita pe pat de varza dulce in vas roman

de lia maria in Porc, 20 Dec 2011 | 5220 vizualizari

 

O fripturica delicioasa cu garnitura alaturi, cu o aroma si un gust divin yumi,yumi…

 

INGREDIENTE

  • 2 kg costita proaspata de porc
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 1 fir praz (partea alba)
  • 1 ardei gras
  • 5 rosii cherry
  • 100 ml supa de zarzavat
  • 100 ml suc de rosii
  • 1,5 kg varza dulce
  • 1 legatura Frunze de marar proaspat
  • 1 lingura de sare mare
  • 1 lingurita condiment (kamis pt mancarurile cu varza)
  • 1 ardei iute (facultative

 

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita pe pat de varza dulce in vas roman:

Costita portionata, o spalam si o lasam intr-o strecuratoare. Varza o dam pe razatoare sau o taiem “fideluta”, presaram sarea peste ea si o lasam deoparte. Curatam si spalam zarzavaturile. Ceapa, prazul si ardeiul le taiem marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mare sau la robot.

Punem uleiul intr-o tigaie la incins, adaugam costita si o calim vre-o 10 minute, amestecand sa nu se arda si sa se cuprinda toate bucatile, apoi o scoatem intr-un bol. In uleiul ramas, punem la calit ceapa, prazul si ardeiul si dupa 5-6 minute, adaugam si morcovii. Mai lasam cam 5 minute si luam tigaia de pe foc. Punem costita peste legume, adaugam condimentul si amestecam bine, dupa care pregatim vasul roman.

Frecam putin varza cu sarea presarata, o storcem bine si o punem in vas. Deasupra golim amestecul de costita si zarzavat.

Decoram cu rosii foliate, ardei iute si o parte din marar. Adaugam supa si sucul de rosii, punem capacul si dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 120 minute.

Se serveste calda . Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita pe pat de varza dulce in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

lia maria 1

21.12.2011, 11:57

Criss
mamaeelena
eduard va multumesc pentru aprecieri

Bucataras Medi 1

30.12.2011, 20:35

mmm....ce buna.

Bya Ralu 1

09.01.2012, 10:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gratar cu risotto