Costita pe pat de varza dulce in vas roman

de lia maria in Porc, 20 Dec 2011 | 5408 vizualizari

 

O fripturica delicioasa cu garnitura alaturi, cu o aroma si un gust divin yumi,yumi…

 

INGREDIENTE

  • 2 kg costita proaspata de porc
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 1 fir praz (partea alba)
  • 1 ardei gras
  • 5 rosii cherry
  • 100 ml supa de zarzavat
  • 100 ml suc de rosii
  • 1,5 kg varza dulce
  • 1 legatura Frunze de marar proaspat
  • 1 lingura de sare mare
  • 1 lingurita condiment (kamis pt mancarurile cu varza)
  • 1 ardei iute (facultative

 

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita pe pat de varza dulce in vas roman:

Costita portionata, o spalam si o lasam intr-o strecuratoare. Varza o dam pe razatoare sau o taiem “fideluta”, presaram sarea peste ea si o lasam deoparte. Curatam si spalam zarzavaturile. Ceapa, prazul si ardeiul le taiem marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mare sau la robot.

Punem uleiul intr-o tigaie la incins, adaugam costita si o calim vre-o 10 minute, amestecand sa nu se arda si sa se cuprinda toate bucatile, apoi o scoatem intr-un bol. In uleiul ramas, punem la calit ceapa, prazul si ardeiul si dupa 5-6 minute, adaugam si morcovii. Mai lasam cam 5 minute si luam tigaia de pe foc. Punem costita peste legume, adaugam condimentul si amestecam bine, dupa care pregatim vasul roman.

Frecam putin varza cu sarea presarata, o storcem bine si o punem in vas. Deasupra golim amestecul de costita si zarzavat.

Decoram cu rosii foliate, ardei iute si o parte din marar. Adaugam supa si sucul de rosii, punem capacul si dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 120 minute.

Se serveste calda . Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita pe pat de varza dulce in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 500 lei
2799.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (31)

lia maria 1

21.12.2011, 11:57

Criss
mamaeelena
eduard va multumesc pentru aprecieri

Bucataras Medi 1

30.12.2011, 20:35

mmm....ce buna.

Bya Ralu 1

09.01.2012, 10:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de porc in sos de rosii