Cornuri cu nuca si gem de post

de Rocsi in Prajituri, 25 Feb 2010 | 9759 vizualizari

 

Nu sunt foarte aspectoase dar fiind o reteta de post sunt foarte gustoase cel putin mie asa mi-au iesit

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 200 gr zahar
  • un cub 20 gr drojdie
  • coaja portocala
  • 1 esenta lamaie
  • 1 esenta rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3-4 linguri margarina
  • putin ulei pentru framantat si o lingurita pentru frecat drojdia
  • apa calda pentru framantat
  • un borcan 400 gr gem prune
  • 250 gr nuca macinata sau mai multa
  • zahar pudra
  • miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuca si gem de post:

Faina se pune intr-un lighean.

peste faina se pune zaharul,margarina,zaharul vanilat,coaja de portocala si esenta de lamaie.

drojdia se pune intr-o farfurie si se amesteca cu 1 lingura zahar si o lingurita ulei bine bine apoi se pune in lighean peste faina.

se pune apa si incep sa se framante toate .

aluatul trebuie sa fie tare ca si cel de placinte.la urma se pune putin ulei in mana si se mai framanta 2 minute aluatul.se lasa la dospit pana este crescut aluatul.

nuca se amesteca cu esenta de rom si gemul ,daca nu e suficient de tare umplutura se mai pune niste nuca.

intr-un ibric se pun 2 linguri de zahar la caramelizat si cand e caramelizat se pune o canita apa si se amesteca pana se dizolva bine zaharul.

cand aluatul e crescut se iau bucatele ,se intind cu sucitorul,se pune umplutura,se ruleaza,se dau forma ca o semiluna si se pun in tava ,care e cu hartie de pergament.

si tot asa pana se termina aluatul.se ung cu zaharul caramelizat si se dau la cuptorul incalzit.

dupa 15 min se scoate si se mai dau o data cu zaharul caramelizat si se dau iar la cuptor pana sunt gata.

cand sunt gata,se scot de la cuptor,se face un amestec din apa,ulei si miere si se da peste cornuri iar la urma se pudreaza cu zahar pudra.

POFTA BUNA.!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca si gem de post" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Teo 1

26.02.2010, 18:30

nu am rude la Falticeni ,dar apreciez tare mult bucatele moldovenesti!

Rocsi 1

26.02.2010, 19:36

aha am crezut ca ai rude aici..ma bucur ca iti plac bucatele noastre

rivka 1

07.03.2010, 17:57

arata absolut minunat si sunt foarte bune sunt sigura!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura scoarta de copac