Iata un mod minunat sa-ti incepi dimineata cu niste cornuri proaspete, calde, servite cu un pahar cu lapte dulce, iamiii!
Toate ingredientele se pun in aceasta ordine in masina de paine si se seteaza programul pentru framantat si dospit. La mine dureaza 1h20. Daca nu aveti masina d epaine, puneti faina intr-un bol mare, faceti o gaura la mijloc si adaugati restul ingredientelor. Framantati 10-15 minute, pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini, apoi lasati la dospit o ora, intr-un loc cald.
Se scoate aluatul pe masa de lucru, se presara cu faina din belsug si se rup bile de marimea unui pumn care se framanta putin si apoi se intind cu facaletul. Se formeaza un dreptunghi si apoi se taie cu un cutit ascutit sub forma de triunghiuri.
Ingredientele pentru umplutura se amesteca intr-un bol si se pune cate o lingurita pe fiecare triunghi de aluat.
Se ruleaza de la baza spre varf si se pun cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se incinge cuptorul intre timp, iar tava cu cornuri se lasa inca jumatate de ora la dospit, langa cuptor, la caldurica
Inainte de coacere, se ung cornurile cu un ou batut si putin lapte, apoi se presara pe ele zahar brun. Se coc la foc mic, 15 minute.
Se lasa la racit in tava, apoi se aseaza pe un platou, curatand marginile de gemul care a mai iesit din cornuri si s-a caramelizat in tava