Cornuri cu gem de mure

de deyutzky in Dulciuri, 29 Mai 2011 | 6497 vizualizari

 

mi-a ramas gandul la cornurile facute de postavaru...din vina ei le-am facut!:)))>:D< ce-i drept nu au iesit ca ale ei.....insa de pofta ce mi-a fost, n-am mai avut rabdare sa fac dupa aceeasi reteta si sa las aluatul peste noapte in frigider:-s ...asa ca le-am executat mai repede:))) cornuri am vrut...cornuri am facut!:))) PS: odata si odata voi incerca si acea reteta, clarr!

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 1 cutie iaurt 450 gr
  • 1 ceasca apa calduta
  • 1 cub drojdie de 25 gr
  • o lingurita sare
  • 3 lg zahar
  • 3 lg ulei
  • 1 ou
  • gem de mure(sau orice altceva doriti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem de mure:

Punem faina intr-un bol, facem o gaura in mijloc punem apa calduta si drojdia pana se formeaza o maia...adaugam zaharul, sarea, uleiul si iaurtul si incepem sa framantam. Dupa ce am terminat de framantat lasam aluatul sa creasca cam 1 ora apoi trecem la facut cornurile.

Impartim aluatul in 3...fiecare bucata o intindem bine pe o planseta tapetata cu faina...si apoi o taiem ca in imagini. Pe fiecare bucatica punem gem apoi rulam.

Cand cornurile sunt gata le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Intr-un castronas batem oul si ungem fiecare corn cu ou.

Se da la cuptor si se scot cand sunt rumenite. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem de mure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu mure si iaurt