Cornuri aperitiv

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 6 Dec 2018 | 3643 vizualizari

 

In ideea de a mai schimba pachetelul pt scoala sau serviciu, am pregatit aceste cornuri pe care le-am umplut cu carnati, cas si ketchup, iesind un fel de pizza corn! :d

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 30 ml ulei
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 250-300 ml lapte
  • 1 buc carnat usor picant
  • 80 g cas de vaca (se poate si cascaval)
  • 4-5 lg ketchup de casa
  • Verdeturi pt pizza (optional)
  • 1 ou pt uns
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri aperitiv:

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se presara zaharul si apoi cam 100 ml lapte caldut. Se amesteca usor drojdia, apoi se lasa sa se activeze. 

Se adauga sarea, uleiul si oul batut. Se amesteca din mijloc spre margini, se toarna laptele caldut cate putin pana se incorporeaza toata faina si se poate framanta aluatul cu mana.

Se rastoarna pe masa de lucru infainata, se mai adauga lapte sau faina dupa caz, se framanta aluatul pana se obtine un aluat moale dar nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se taie carnatul in cubulete mici, la fel si casul.

Aluatul se imparte in doua. Fiecare parte se intinde in forma rotunda cu grosimea de cca 0,5 mm apoi se imparte in 8 triunghiuri. Se ung cu ketchup, se presara verdeturi (optional), se pun bucatile de carnati si cas apoi se ruleaza strans dinspre baza spre varf. Se indoaie putin apoi se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La final se ung cu oul batut.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Se pot servi atat calde cat si reci alaturi de un iaurt.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Umplutura se poate schimba in functie de gusturi.

2

Casul se poate inlocui cu cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas