Cornulete in doua culori (de post)

de ionix in Mancaruri de post, 7 Dec 2009 | 40809 vizualizari

 

reteta o am de vreo 15 ani de la matusica mea draga Lili... sunt niste cornulete foarte bune :D din cantitatile date ies FOARTE multe cornulete :D

 

INGREDIENTE

Sirop:
  • o cana cu apa
  • 1/2 cana cu zahar
  • mirodenii
Aluatul:
  • prima foaie
  • 200 g ulei
  • 300 g apa minerala
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 pliculet de prad de copt sau 1 cubulet de drojdie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • a doua foaie:
  •  la fel ca prima foaie doar ca inlocuim zaharul vanilat cu esenta de rom si adaugam doua linguri mari cu cacao
Umplutura:
  • 500 g rahat
Decor:
  • nuca de cocos sau zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete in doua culori (de post):

 

Prepararea siropului:

Se fierb toate ingredientele iar apoi siropul rezultat se da la racit.

 

Foile:

Ingredientele se amesteca in ordinea scrisa doar ca praful de copt se stinge in zeama de lamaie (daca se foloseste drojdie aceasta se dizolva in putina apa calduta cu un pic de zahar).

 Se fac foi mititele rotunde (cea cu cacao mai mica decat cea simpla) si se suprapun. Dupa ce se suprapun se mai intind un pic pentru a se aplatiza bine.

Se taie triunghiuri pe care se aseaza cate un  cubulet de rahat, se intorc pe partea cu foaia alba si se ruleaza dinspre partea mare catre cea mica.

Se aseaza pe o hartie de copt intr-o tava si se dau la cuptor, care a fost in prealabil incins, la foc mediu.

Imediat cum luati cornuletele din cuptor se dau fierbinti prin siropul rece, se insiropeaza un pic pe toate partile,  si apoi se tavalesc prin nuca de cocos sau zahar.

Aceste cornulete se pot servi si simple, fara a fi insiropate si apoi date prin nuca de cocos.

Se mananca atat calde cat si reci.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete in doua culori (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ardei si sarmalute cu ciuperci si orez, de post