Cornulete fragede cu gem

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 15 Sep 2010 | 58235 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 gr untura de porc (cam 4 linguri)
  • 460 gr faina alba
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 9-10 linguri apa
  • Umplutura
  • dulceata de prune
  • marmelada de gutui
  • 150 gr zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu gem:

Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza.Se aduga faina si se framanta cu mana pana aluatul e omogen. Framantati apoi 5-10 minute aluatul, acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini.  

Pe masa de lucru intindeti hartie de copt si pudrati-o cu faina. Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie subtirica. Decupati marginile ca sa obtineti un dreptunghi Pe latura mica  puneti umplutura (dulceata) folosindu-va de o lingurita.

Rulati  dreptunghiul si taiati bucati din rulou pe care le asezati pe hartie de copt,in tava. Asa procedati pana se termina aluatul(mi-a iesit o tava si jumatate de aragaz).Se dau la cuptor la foc mediu  25-30 min. Cand le scoateti din cuptor, le treceti fierbinti prin zahar pudra vanilat.

sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Bucataras Medi 1

16.09.2010, 20:16

ce frumusele sunt.............

jolygina 1

08.10.2010, 23:51

foarte bune

marieta 1

17.10.2010, 01:07

bune tare!! si eu faceam odata!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rugelach