Cornulete de post cu pudra de roscove si rahat

de Valclaudia in Dulciuri, 2 Apr 2014 | 5958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana ulei
  • faina cat cuprinde (aprox.800 gr)
  • 1 cub de drojdie
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1,5 lingura pudra de roscove
  • cca 400-500 gr. rahat colorat
  • 200 gr zahar pudra (pentru pudrat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post cu pudra de roscove si rahat:

Amestecam drojdia cu zaharul vanilat si praful de sare pana devine lichida.

Adaugam pudra de roscove, apoi 1 cana de ulei+1 cana de apa minerala (la temperatura camerei).

Punem faina peste amestecul de lichide si framantam un aluat elastic pe care-l lasam cca 1 ora la dospit in loc ferit de curenti (eventual acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie).

Dupa scurgerea timpului de dospire rupem bucati din aluat (de marimea unei mingi de tenis), intindem aluatul pe masa delucru infainata si il impartim in 8 triunghiuri.

La baza fiecarei bucatele de aluat asezam cate o bucatica de rahat, rulam cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor la temperatura moderata pana se rumenesc frumos!

Le scoatem din cuptor si asa fierbinti le asezam intr-o punga in care am pus zaharul pudra; scuturam usor punga sa se pudreze uniform cornuletele pe toata suprafata, le asezam pe un platou si dupa racire servim cornuletele alaturi de o cana de ceai...

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu pudra de roscove si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

laura_n 1

03.04.2014, 16:42

mie imi place pudra de roscove, insa nu am incercat-o in aluaturi

laura_n 1

03.04.2014, 16:42

mie imi place pudra de roscove, insa nu am incercat-o in aluaturi

babi5 1

15.12.2014, 05:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fara ou