Cum imi ramasese cateva bucati de rahat si Matei a dorit sa-i mai fac cornulete,iata ca am trecut la treaba,dar fiind zi de post am vrut sa mananc si eu .;)
Faina se pune in vasul de framantat.
Peste faina adauga margarina -la temperatura camerei,apa,drojdia si otetul.
Framanta un aluat elastic,care nu se lipeste de mana.
Lasa aluatul sa se odihneasca 10 minute.
Rupe o bucata din aluat pe care o asezi pe masa de lucru infainata.
Intinde o foaie de 2-3 mm,tai-o in patrate,triunghiuri cum doresti.
Pe fiecare patratel sau triunghi pune o bucatica de rahat sau gem.
Aduci colturile opuse spre centru si apesi putin sa se lipeasca.
Asezi cornuletele in tava de copt si le introduci in cuptorul incins la 160 grade.
Le lasi pana se rumenesc pe partea de jos.
Scoate cornuletele,aseaza-le pe farfurie sau castron si pudreaza-le.
1
Nu lasa cornuletele sa se rumeneasca, se intaresc.