Cornulete cu unt de arahide

de Bunica in Mancaruri de post, 13 Mar 2015 | 8139 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g. unt de arahide
  • 200 g. zahar
  • 100 ml. vin alb
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 20 g. drojdie proaspata
  • 400 g. faina
  • rahat
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu unt de arahide:

Ia o lingura zahar si freaca drojdia cu ea.
Mixeaza zaharul cu untul de arahide.

Adauga vinul,vanilia ,drojdia si jumatate din cantitatea de  faina.

Intreaga compozitie o pui intr-un vas de framantat.

Framanta bine adaugand si cealalta jumatate de faina.

Lasa aluatul 15 minute sa se odihneasca.

Intre timp taie rahatul in fasii .

Intinde foaie din aluat de jumatate centimetru grosime si tai-o patratele.

Pune cate o bucata de rahat si ruleaza .

Tapeteaza otava aragazului cu hartie de copt.

Pune cornuletele in tava.

Da tava la cuptorul incins la 160 grade pana cand cornuletele se auresc usor pe margini.

Scoate tava din cuptor si pudreaza cornuletele cat sunt calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Unt de arahide Homemade