Cornulete cu rahat (de post)

de Georgiana78 in Prajituri, 7 Dec 2013 | 7884 vizualizari

 

Sunt inspirate de la Valclaudia! Mi-au placut mult pt ca sunt foarte fragede si aromate....!

 

INGREDIENTE

  • 180 gr. margarina
  • lapte de cocos (fierbem 200 ml apa cu 100 gr. nuca de cocos rasa)
  • 50 gr. zahar pudra
  • 2 linguri de cacao
  • 1/2 pachetel drrojdie proaspata +1 lingurita de zahar+un praf de sare
  • 600 gr faina
  • rahat pt umplut
  • zahar pudra pentru decor , alte 50 gr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat (de post):

-fierbem cca 10 minute apa in care am pus nuca de cocos. Dam deoparte si lasam sa se raceasca bine.

-amestecam margarina cu zaharul pudra, adaugam drojdia amestecata cu sare si zahar.

-dupa racire se adauga laptele de cocos,cu tot cu nuca umflata de la fiert.

-punem si faina si framantam pana obtinem un aluat elatic.

-acest aluat se imparte in doua, jumatate se amesteca cu 2 linguri de cacao.

- aceste doua aluaturi le impartim in  3 buc albe si 3 maro pe care le intindem pe rand intr-o foaie rotunda pe care o taiem cu un cutit  in 8 triunghiuri

-  la baza fiecarui triunghi asezam cate o bucata rahat si rulam strans pornind de la baza catre varf.

-  asezam cornuletele pe hartie de copt in tava, pe care o dam la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc  cca. 20-30 min

- le pudram cu zahar fierbinti ar fi ideal dar eu nu am reusit si le-am pudrat reci punandu-le intr-o punga si adaugand zaharul pudra iar apoi am scuturat bine punga si astfel s-a asezat frumos si uniform zaharul pe ele!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Georgiana78 1

09.12.2013, 13:43

Va multumesc pentru aprecieri si va imbratisez cu drag!

babi5 1

15.12.2014, 05:43

Georgiana78 1

09.08.2015, 17:23

babi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresă de post