Cornulete cu nuca

de Corinuta in Prajituri, 23 Iun 2010 | 11072 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat:
  • 700 g faina
  • 250 g untura
  • 2 oua
  • o cana de lapte
  • 30 g drojdie
  • 2 linguri de zahar
  • putina sare
  • Ptr umplutura:
  • 300 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • Ptr. ornat:
  • 200 g zahar praf
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca:

Se freaca untura cu faina. Drojdia se freaca cu laptele putin incalzit. Ouale se amesteca cu zaharul pana se topeste. Se framanta toate cu un praf de sare si se lasa la dospit 30 min.

Se intinde o foaie subtire de aluat si se taie triunghiuri. In mijlocul fiecaruia se pune o lingurira din nuca amastecata cu zahar. Se ruleaza dinspre o latura spre varf si se coc la foc moderat 30 min.

Se pudreaza cu zahar praf amestecat cu pliculetul de zahar vanilat.

TIPS-URI

1

Ca sa iasa de aceeasi marime cornuletele aluatul se poate taia cu o cana care se da mai intai prin faina, dar atunci nu vor avea capetele ascutite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata