Cornulete bicolore de post

de Valclaudia in Dulciuri, 23 Mar 2013 | 9844 vizualizari

 

m-am inspirat de aici: http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-in-doua-culori-de-post--2853.html E grozava reteta, multumesc pentru idee!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente sirop:
  • 250 ml apa
  • 150 gr. zahar
  • 1 pliculet condimente pentru vin fiert
  • Ingrediente aluat alb:
  • 200 g ulei
  • 300 g apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • Ingrediente aluat colorat:
  • 200 g ulei
  • 300 g apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • faina cat cuprinde
  • Am folosit gem de prune pentru umplutura iar la decor nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete bicolore de post:

Am preparat mai intai siropul lasand ingredientele sa fiarba timp de 15 minute.

Aluaturile le-am pregatit separat amestecand pentru fiecare ingredientele enumerate mai sus.

Le-am lasat la rece pentru o jumatate de ora.

Am impartit aluaturile in mingiute aprox. egale, (5x albe; 5x colorate).

Am intins pe masa de lucru cate o biluta alba si una colorata, le-am suprapus si am mai aplatizat aluatul, dupa care l-am impartit in 8, am asezat cate o lingurita de gem de prune si am rulat cornuletele pornind de la baza spre varf.

Le-am tinut la cuptor cca 20- 25 min. (180grade) si la scoaterea din tava le-am plonjat in siropul rece.

Le-am decorat cu nuca de cocos si le-am tras in chip pentru voi! ;)

 

 

TIPS-URI

1

cuptorul trebuie preincalzit

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete bicolore de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]