Cornulete

de lilik in Prajituri, 26 Apr 2011 | 8646 vizualizari

 

asta e reteta mamei de cornulete doar ca eu am inlocuit untura cu unt.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 500 gr unt(untura)
  • 1 cana de lapte(200 ml)
  • 1 ou
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 1 cubulet de drojdie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete:

Se freaca prima data untul pana se face ca o crema(sau daca e untura pana e ca smantana).

Punem apoi in laptele cald drojdia(o topim),zaharul si coaja de lamaie si lasam pana se ridica la suprafata coaja de lamaie.

Cernem faina,amestecam cu praful de sare si vanilia apoi amestecam prima data cu plamadeala apoi punem untul(untura) si oul.

Lasam sa se odihneasca 20 de minute apoi intindem cate o foaie,taiem patratele si pe fiecare in parte punem rahat,nuca,dulceata ceea ce ne place mai mult si formam cornuletele.(eu le-am facut cu rahat)

punem in tava si dam la  cuptorul incins la 180° pana incep sa se rumeneasca,apoi le scoatem si le dam fierbinti prin zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos cu cacao, nuca, stafide si rahat