Punem fasolea la fiert intr-o oală mare şi acoperim cu apă, sa treaca peste fasole cam de 3 degete.
Fasolea când va fierbe îşi va mării volumul şi trebuie să mai rămână putină apă care va constituii un sos consistent.
Călim ceapa taiată cubuleţe în uleiul încins, după care o scoatem pe o farfurie.
În acelaşi ulei călim gogoşarii tăiaţi cubuleţe, iar când fasolea este fiartă turnăm peste ea gogoşarii cu ulei cu tot şi ceapa.
Condimentam cu sare şi piper boabe, adaugăm şi frunzele de dafin, apoi mai lăsăm să dea în două-trei clocote amestecând uşor ca să nu se zdrobescă fasolea.
La final punem salicilul.
Turnăm cu un polonic mai mic sau cu o lingură pentru sos compoziţia în borcane, inchidem ermetic şi le punem la cald 2-3 ore, după care dustulim prin fierbere borcanele.
Poftă bună!!!
1
dacă doriţi sa aibă mai mult sos, când este aproape fiartă mai puneţi apă;
2
acest fel de conservă poate fi făcut şi cu carne sau cârnaţi de casă afumaţi;