Eu nu folosesc la conservare nici un fel de chimicale. In reteta aceasta fasolea se pastreaza foarte bine, chiar si 2 ani. Atat fasolea, cat si rosiile le am din gradina. Asa sunt sigura ca sunt BIO. Va avertizez ca ingredientele sunt destul de aproximative, caci n-am stat sa cantaresc ce am adunat din gradina :D
1. Curata fasolea de capete si eventuala "ata". Daca e prea lunga, rupe-o in bucati
2. Pune o oala cu multa apa (cam 8 l) la fiert
3. Cand apa fierbe, pune fasolea si fierbe-o putin, pana devine mai moale si flexibila
4. Strecoara bine fasolea si las-o sa se raceasca putin
5. Pune fasolea in borcane, indesand cat poti de multa
6. Umple borcanele cu suc de rosii si insurubeaza bine capacul
7. Pe fundul unei cratite foarte mari pune un strat de ziare. Pune borcanele inauntru, unul langa altul. Toarna apa cat sa acopere 2/3 din borcane. Acopera borcanele cu un capac mare sau un strat de ziare.
8. Pune cratita la fiert. Fierbe 1 ora din momentul in care apa a inceput sa fiarba
9. Lasa borcanele la racit in cratita pana a doua zi.