Conopida cu copanele de pui

de ANCA in Pui, 19 Sep 2009 | 12708 vizualizari

 

Mi-era pofta de o mancarica de conopida demult, soooo...

 

INGREDIENTE

  • o conopida
  • 4 pulpe de pui
  • o ceapa
  • un ardei gras rosu
  • un morcov
  • 4-5 rosii proaspete sau o cutie cu rosii cubulete sau 2-3 linguri pasta de rosii/bulion
  • o foaie dafin
  • 3-4 catei usturoi pisati
  • o legatura patrunjel
  • sare, boabe piper, cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu copanele de pui:

Conopida se desface in buchetele, se spala sub jet de apa rece, apoi se pune la fiert in apa cu sare, circa 5 minute. Nu trebuie sa se fiarba de tot, ci doar putin, cat sa intre furculita in ea.

Pulpele se curata, se spala si se fierb si ele pe jumatate.

Ceapa se taie julien, ardeiul si morcovul, la fel, fasii. Punem legumele la calit in putin ulei de masline, impreuna cu pulpele de pui, adaugam si 2-3 linguri de apa/zeama de carne, si cimbru. Cand acestea s-au rumenit putin, punem rosiile cubulete (sau pasta de rosii dizolvata in zeama de carne), dafinul, si completam cu o cana de zeama de la pulpe.

Adaugam buchetelele de conopida, iar daca este necesar, mai punem zeama de carne astfel incat sa obtinem suficient sos care sa acopere conopida si carnea. Lasam la foc mic, pana cand conopida este gata, dar aceasta se va fierbe repede, in circa 10 minute. Sper final, adaugam usturoiul, boabele de piper si sare dupa gust.

Patrunjelul tocat il presaram prospat in farfurie inainte de a servi.

TIPS-URI

1

Amestecati in mancare incet, cu atentie, conopida se zdrobeste foarte usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu copanele de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bucataras 1

19.09.2009, 19:00

eu maninca conopida in toate felurile. cruda, cu brinza si rosii, murata cu orice, gatita

Miha 1

19.09.2009, 20:38

Daca te-as avea vreodata invitat la masa as sti ce sa-ti gatesc.

ANCA 1

19.09.2009, 20:47

Muffy a papat cu pofta mancarica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui sub staniol la cuptor