Conchiglie cu porumb si somon afumat

de Lia_ in Fusilli, 19 Sep 2013 | 4082 vizualizari

 

O mancare delicata, usor de facut in numai 15 minute :). Ne-a placut mult.
Tot de la Radu Popovici citire.

 

INGREDIENTE

  • 180 g conchiglie
  • 100 g porumb, din cutie
  • 150 g somon afumat, taiat fasiute subtiri
  • 1 praz mediu, doar partea alba, feliata subtire
  • 100 ml vin alb
  • 100 g smantana 32% grasime
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingurita de piper alb, macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conchiglie cu porumb si somon afumat:

Se fierb pastele in multa apa clocotita, cu sare (1 lingurita de sare la 1 litru de apa), pana ce sunt al dente. Se scurg.

Intre timp se topeste untul intr-o tigaie mare.

Se adauga prazul, se sareaza si se caleste la foc mic-mediu 3-4 minute.

Se adauga vin, se presara cu piper alb si se amesteca.

Se acopera tigaia si se gateste prazul la foc mic, pana ce se face foarte moale.

Se adauga smantana, se amesteca si se continua gatitul 2-3 minute.

Se adauga porumbul si somonul afumat si se amesteca 30 de secunde. Se ia tigaia de pe foc.

Se adauga pastele in tigaie si se amesteca de cateva ori.

Mancarea-i gata! Se servesc pastele calde, sau la temperatura camerei.

Savurati cu placere!

TIPS-URI

1

Este cea mai rapida mancare calda (fel principal) pe care am gatit-o vreodata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Conchiglie cu porumb si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sunca