Con hartie pentru decor

de MOKUSKA in Dulciuri, 10 Mai 2014 | 10118 vizualizari

 

Cele mai ieftine ustensile pentru decor sunt conurile din hartie de copt. Se pot folosi pentru a orna prajituri si aperitive, diferenta face doar ingredientul pe vreti sa il folositi. Nu stiam in ce categorie sa adaug, am optat pentru Dulciuri. Nu stiu daca este si vreo categorie pentru diverse sau idei in ale bucataritului..:)

 

INGREDIENTE

  • hartie de copt
  • cutit
  • foarfeca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Con hartie pentru decor:

Taiem o bucata de hartie de copt in triunghi perfect!, din care facem un con. Cand cele trei colturi ale hartiei se vor intalni in partea de sus al conului (vezi poza) la distanta egala, inseamna ca conul nostru este gata. Verificati si varful sa nu aiba nici pic de gaura! daca nu e asa mai trageti de cele trei colturi in sus. Varfurile se indoaie si in mijloc rupem o bucatica din hartie pentru a asigura ca ea nu se va misca din loc. Conul se pune intr-un pahar si se umple 3/4 cu aluatul pentru decor pe care vrem sa il folosim. Daca vrem sa scriem sau sa facem diferite ornamente cu ciocolata sau cu frosting de exemplu, varful conului se taie doar dupa ce am umplut pe acesta, daca vrem sa umplem oua, varful conului se taie si in el se introcuc diferite capete de ornare.

Dupa ce am umplut conul 3/4 cu aluat, indoim colturile conului, dupa care incepem sa il rulam ca pe un tub de pasta de dinti cand incepe sa se goleasca.

Spor la ornat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Con hartie pentru decor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MOKUSKA 1

10.05.2014, 21:53

habar nu aveam unde sa il postez..daca se poate sa il mutam ? Nu vreau sa abuzez cu retetele mele din hartie de copt alba

Bunica 1

10.05.2014, 22:13

Eu foloseam coala de scris sau punga de plastic taiata la un colt)

MOKUSKA 1

10.05.2014, 22:14

Bunica , si nu se topea varful

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu gem de gutui