Colac decorativ cu seminte

de RuxyRux in Piine, 17 Noi 2012 | 7474 vizualizari

COMENTARII (87)

Lau 1

18.11.2012, 16:31

ce bunatate

Mihaela11_jo 1

18.11.2012, 17:20

Minunata

Panacris 1

19.11.2012, 08:09

Gustos foc, colacul cu seminte

bliss 1

19.11.2012, 10:17

De ce se puneti zahar in paine? E vreun motiv sau pur si simplu pt gustul usor dulceag? Poate sa-mi explice cineva? Pt ca am gasit o gramada de retete si aproape toate au ... si cate o lingura de zahar.
Merci

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 10:20

diaconta 1

19.11.2012, 10:32

Bliss,probabil o sa-ti raspunda Ruxy,ea e maestra in ce priveste aluaturile dospite.
Parearea mea este ca,deoarece a folosit drojdie uscata,zaharul brun l-a folosit doar pentru un plus de savoare a painii.
De regula la aluaturile dospite,daca se foloseste drojdie proaspata,aceasta se amesteca cu putin zahar pana se alifiaza,apoi se pune lapte caldut si putina faina ca sa dospeasca.Cel putin asa procedez eu.
Mi se pare ca e necesar ca si putina sare la aluaturile dulci.

RuxyRux 1

19.11.2012, 10:55

Bliss, multumesc de vizita, zaharul ajuta drojdia sa fermenteze...si face ca aluatul sa creasca bine si usor, daca nu vrei sa il pui, incearca si fara, merge si asa!

RuxyRux 1

19.11.2012, 10:56

Te pup Diuta, multumesc pentru explicatii, zi faina sa ai!

RuxyRux 1

19.11.2012, 10:58

Drojdia uscata nu necesita amestecare cu lapte si faina si apoi timp de repaus, se pune direct

RuxyRux 1

19.11.2012, 10:59

Desigur ca daca se doreste o paine mai dulceaga se adauga mai mult zahar

bliss 1

19.11.2012, 11:03

Ee, daca stiam asta de la inceput...
Acum incerc sa fac maiaua cu drojdie proaspata, nu ca mi-ar iesi ceva )))))))) am mai pus putin zahar, sa vedem..
Sunt la a doua proba si prima a iesti gustoasa si comestibila, dar nu iese ce vreau eu ))))) Mi-a iesit coaja prea tare si nu prea a fost crescuta, avea un miros de "coca" si care a disparut dupa ceva timp, dar totusi se vedea ca nu e ce trebuie )))))

Multumesc oricum de explicatiile sosite oarecum la timp ))))

diaconta 1

19.11.2012, 11:18

Pupici si de la mine Ruxy Stiu ca tu te pricepi mult mai bine decat mine la aluaturi,eu inca exersez)sun la grupa pregatitoare
Mama de exemplu nu a pus zahar la paine si a iesit foarte frumoasa si crescuta,dar noi nu prea folosim drojdie uscata.
Zi frumoasa si cu spor sa ai Ruxy

diaconta 1

19.11.2012, 11:19

Bliss,nici mie nu-mi ies intotdeauna,dar insist)) poate poate.
Prefer s-o las pe mama la aluaturi,ca se pricepe mai bine
Zi frumoasa si cu reusite

RuxyRux 1

19.11.2012, 11:29

Bliss cu reteta mea nu ti-a iesit? Ca tare rau mi-ar parea daca vrei sa creasca bine trebuie sa tii cont de cateva lucruri: 1. Drojdia sa fie in termen, cu cea la plic de regula nu sunt probleme, cu cea proaspata situatia e mai delicata, fa intai un test, strange o bucatica intre degete, daca e sfaramicioasa, e foarte buna, daca ramane mai cleioasa atunci poate fi compromisa
2. Gusta drojdia proaspata, gustul trebuie sa nu fie unul acru si nici amar.
3. Apa nu trebuie niciodata pusa fierbinte peste drojdie caci aluatul nu va mai creste, apa trebuie sa fie calduta( usor placuta la mana).
4. Vasul trebuie tinut la cald, ferit de curent si pentru asta acoperim vasul cu un servet. Eu il tin langa ochiul aprins al aragazului.
5. Dupa ce ai terminat de facut aluatul, cresteaza-l adanc in forma de cruce.
6. faina sa nu fie rece din frigider si ideal este sa fie cernuta.
Eu zic ca daca respecti aceste sfaturi painica va creste frumos!

bliss 1

19.11.2012, 11:35

Nu, nu reteta ta, pt mine e prea complicata deocamdata, nu e pt incepatori ))))

RuxyRux 1

19.11.2012, 11:35

Dia, ma lauzi tu, esti o scumpa...mai am si eu inca multe de invatat! Pupici frumoaso!

RuxyRux 1

19.11.2012, 11:37

RuxyRux 1

19.11.2012, 11:44

Multumesc mult Mihaela!

RuxyRux 1

19.11.2012, 11:45

panaCrisul meu drag...te imbratisez si-ti multumesc!

RuxyRux 1

19.11.2012, 11:45

Te pup Lau, multumesc!

RuxyRux 1

19.11.2012, 11:46

Mon

RuxyRux 1

19.11.2012, 11:46

Multumesc scumpa mea Bunica!

diaconta 1

19.11.2012, 11:46

Ruxy,cu totii mai avem de invatat in multe privinte,pana la urma asta-i si rostul nostru aici,sa impartasim experiente.
Corect este sa spunem la o reteta si ceea ce nu credem ca este ok si ce ar trebui sa modificam.Doar incercand si intreband putem sa invatam.

RuxyRux 1

19.11.2012, 11:46

Doralinda, multumesc , sper sa va placa

diaconta 1

19.11.2012, 11:47

Bliss,poti sa incerci si reteta mamei mele de paine cu cartofi,e usor de facut si este foarte pufoasa si buna.http://www.bucataras.ro/retete/paine-de-casa-cu-cartofi-38239.html
Ne-am bucura sa gasesti o reteta potrivita pentru tine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici