Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat

de Sorinnaa in Dulciuri, 7 Ian 2014 | 23229 vizualizari

 

 Astazi va prezentam Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat. 
Aceasta este cea mai simpla si mai spornica reteta pentru aluat de eclere.
Pentru Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat ai nevoie de urmatoarele ingrediente: apa, ulei, faina si oua.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat
  • 260 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • 5 oua
  • un varf de cutit de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat:

Cum se prepara Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat

Pui apa la fiert cu sarea si uleiul. Cand da in clocot, adaugi toata faina odata si amesteci cu lingura de lemn pana se desprinde de pe peretii vasului. O lasi sa se raceasca.

Pui aluatul intr-un castron mai mare si incorporezi treptat in coca, cu mixerul, ouale, amestecand dupa fiecare pana cand aluatul devine neted si lucios.

Umpli un pos cu aluat si pui benzi de 5-10 cm intr-o tava tapata cu hartie de copt. le coci la cuptorul incins la 200 C timp de 20 - 30 min. 

Iti recomandam si reteta de Profiterol, un desert senzational de gustos, reteta de Choux a la creme sau reteta de Ecler la tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MihaelaB79 1

23.01.2014, 09:20

ce tb sa fac sa nu se mai lase dupa ce le scot din cuptor?ele cresc frumos dar cand le scot se lasa...

MihaelaB79 1

23.01.2014, 09:21

Sorinnaa 1

07.02.2014, 20:40

mihaela, nu trebuie sa deschizi usa la cuptor cand ele se coc sau nu este faina buna. eu am folosit boromir 000 si am mai incercat si 650 si de fiecare data ies excelent.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de nes,frisca si glazura de ciocolata