Ceva numai bun de luat la un picnic in familie ;)
Aluat:
1. Amestecam fainurile cu drojdia.
2. Adaugam laptele si celelelate ingrediente si framantam energic cam 10 min.
3. Lasam la dospit 1 h!
Umplutura:
1. Spalam ceapa, taiem numai pana unde incep frunzele.
2. Calim ceapa intr-o lingura de ulei.
3. Adagam carnea tocata si o rumenim cateva minute.
4. Adaugam vinul, apa si mirodeniile si lasam la fiert pana se patrunde bine (~20 min).
5. Aproape de final adaugam rosiile cuburi si mai lasam pe foc pana scade tot lichidul.
6. Dupa ce s-a racit complet amestecam carnea cu legumele uscate, sare, piper, ardei gras si mar.
Asamblare:
1. Intindem aluatul si il taiem in patrate de 10x10 cm.
2. In mijlocul fiecarui patrat puneti 1 lingura de umplutura.
3. Indoiti fiecare patrat intr-un triunghi si apasati bine marginile.
4. Alipiti capetele de jos ale triunghiului, iar capatul de sus taiati-l sub forma unui evantai.
5. Puneti "coditele" in tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor (incalzit in prealabil) la 190°C pana devin rumene (25-30 min).
1
Daca aveti rabdare puteti intinde aluatul mai bine si il puteti taia in bucati mai mici ;)