Cod File, la cuptor

de articook in Peste, 12 Iun 2010 | 22908 vizualizari

 

Peste {COD} file - marca Royal Greenland - am ales un peste de calitate, pe care l-am gatit in sos tomat, masline, ceapa rosie, rosii cerry, vin alb si lamaie. Daca va e dor de gustul de peste gatit bine si vreti sa faceti o cina buna, incercati sa gatiti reteta aceasta impreuna cu o garnitura de {Cartofi Hasselback} si mujdei de usturoiu cu smantana.

 

INGREDIENTE

  • aprox. 10, 12 bucati de peste
  • 2 maini de masline
  • o caserola de rosii cerry
  • 2 cepe rosii, curatate si taiate in 4
  • 1 lamaie, taiata felii subtiri
  • foi de dafin
  • 50 ml otet de vin rosu
  • 4 linguri sos tomat
  • 4 linguri vin alb sec
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • sare de mare grunjoasa
  • piper negru proaspat macinat

Ingrediente mujdei de usturoi:

  • 3 catei de usturoi
  • ulei de floarea soarelui
  • smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod File, la cuptor:

(gasesti aici reteta garniturii de cartofi  )

Se pun bucatile de peste la marinat in otetul de vin rosu, pentru 20 min.  Dupa care se sterg punandu-le pe un servetel de bucatarie, trebuie sa fie bine scurse de otet cand le bagam la cuptor. Intr-o tava mica, asezati bucatile de peste, presarati sare si piper, apoi aranjati-le incepand dintr-un capat al tavi. Puneti pe fiecare bucata de peste o felie de lamaie si o frunza de dafin. Cand ati terminat de asezat pestele in tava, puneti maslinele, rosiile, ceapa, vinul si de uleiul de masline.  Introduceti tava in cuptorul incalzit la 180 C, pentru 30, 40 min. Daca dupa 30 min. sosul format nu a scazut inca, puteti sa scoateti tava si sa luati din sos, si apoi sa mai lasati la cuptor pana cand pestele e gata.

 

Intr-un bol foarte mic, puneti usturoiul dat prin razatoare pe cea mai fina sectiune. Cu o lingura de lemn, incepeti sa amestecati usturoiul, puneti cu grija cativa picuri de ulei si amestecati. Mujdeiul de usturoi se prepara ca si o maioneza. Continuati sa puneti ulei si sa amestecati pana cand ati obtinut o spuma de usturoi. Dupa aceea adaugati cate o lingura de smantana si amestecati. Continuati sa puneti smantana pana cand ati obtinut cantitata de sos dorita. Condimentati cu sare si piper, si e gata pentru a fi servit alaturi de peste.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal:foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod File, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de peste in sos de tomate cu marar