Coasta de porc cu sos barbeque pe varza murata

de Oana in Porc, 28 Feb 2011 | 7681 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o varza mare murata
  • o ceapa
  • un ardei capia mare
  • 1 kg de coasta de porc
  • un carnat afumat
  • boia dulce
  • chimen macinat
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • sos barbeque
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coasta de porc cu sos barbeque pe varza murata:

Se pregateste mai intai vasul roman, se pune la inmuiat in apa jumatate de ora.

Varza murata se taie fideluta si se opareste cu apa clocotita. Se lasa cateva minute, apoi se scurge si se spala cu apa rece. Ceapa se taie cubulete si ardeiul capia fideluta. Se incinge putin ulei intr-o oala incapatoare si se caleste ceapa cu ardeiul, adaugandu-se si putina apa calda. Se adauga apoi varza murata si se lasa sa dea in clocot. Varza are suficienta apa, nu am mai adaugat in plus. Se condimenteaza cu baza mirodenia fuchs, boia dulce, chimen macinat si foi de dafin. Coasta de porc se spala si se freaca cu putina sare si boia dulce si se portioneaza.

In vasul roman se rastoarna varza si se aseaza deasupra coasta de porc si carnatul afumat. Se acopera vasul si se lasa la cuptor o ora, o ora jumatate, pana ce carnea este bine facuta.

Se scoate apoi capacul, se unge coasta cu sos barbeque si se mai lasa 10-15 minute la cutor, fara capac.

Se serveste calda, cu sau fara mamaliguta si cu un ardei iute murat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coasta de porc cu sos barbeque pe varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (23)

Bunica 1

04.03.2011, 17:46

mihaelar63, lucrezi pe speculatii Oanaaaaaaaaa , cu varza ta ...uite ce faci o sa te inund Da sa fiu eu putin "soacra", chiar daca te iubesc, unde-i mamaliga ?

diaconta 1

04.03.2011, 20:28

combinatia perfecta pentru mine delicios

Oana 1

05.03.2011, 13:17

Am mancat fara mamaliga, cu o paine neagra cu cartofi Cata nu prea e fan mamaliga...Ma bucur ca v-a placut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varza murata calita cu coaste de porc, reteta traditionala romaneasca