Clatite ( Reteta de baza)

de mimmi in Dulciuri, 18 Iul 2012 | 4963 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru cca 20-25 clatite
  • 3 oua,
  • 500 ml lapte,
  • 2 linguri ulei,
  • faina (cca.350-400 g ) cat cuprinde pentru a iesi un aluat cu o consistenta ca a smantanii,
  • un praf de sare,
  • 1 lingura coaja rasa de portocala si/sau lamaie,
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite ( Reteta de baza):

Batem ouale cu telul,pana devin spumoase,adaugam uleiul,un praf de sare si coaja de portocala si batem in continuare. Adaugam concomitent faina si lapte,pana se termina laptele. Faina dupa cum spuneam adauagam cat sa rezulte la sfarsit o compozitie precum cea a smantanii. Dam aluatul de clatite la frigider pentru 20 de minute. Incingem putin ulei in tigaia de clatite,intindem un polonic din aluat si coacem clatitele pe ambele parti. !Uleiul in tigaie se adauga numai inainte de coacerea primei clatite. Cum se coc clatitele,se pun intr-o farfurie care se acopera cu un capac,pentru a se face moi si puhave ! Se servesc la micul dejun sau desert cu gem/dulceata,finetti,branza,creme,fructe etc. Pofta Buna ! PS: Mie una,imi place sa scufund clatitele in lapte rece sau cald (vara rece). De cand am mancat asa,prima data,la o colega de atunci numai asa mi le pregatesc :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite ( Reteta de baza)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]