Cui nu-i plac clatitele? Toata lumea le adora, de la cei mici pana la cei mari. Sunt atat de bune cu gemul preferat, sau crema de ciocolata, sau de ce nu, cu cascaval.
Insa, de data aceasta, pe langa cele clasice cu gem, am preparat cate o portie cu inghetata de vanilie si sos de capsuni. O nebunie! :X
Pt. aluat:
Pt. sosul de capsuni:
Extra:
Sosul de capsuni: Se spala capsunile, se rup coditele si se taie in bucatele mai mici. Se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa pe foc sa dea cateva clocote. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
Aluatul: Intr-o craticioara se mixeaza bine ouale cu praful de sare si zaharul vanilat. Se adauga uleiul apoi se toarna alternativ apa minerala si faina, mixand continuu pana se obtine o consistenta mai fluida decat smantana (un aluat de clatite). Se coc clatitele in tigaia preferata.
Pentru clatitele umplute cu inghetata trebuie ca acestea sa fie calde. Se ia clatita, se aseaza pe farfurie si se pune inghetata pe un sfert din aceasta. Se impatura clatita in patru, se pune si deasupra inghetata si se unge cu sos de capsuni.
Se serveste imediat!
Pofta buna!
1
Pentru aluatul de clatite se poate folosi reteta personala a fiecaruia.
2
Se pot stropi clatitele si cu sos de ciocolata.
3
Se pot umple clatitele ramase cu oricegem preferati, sau cascaval razuit.