Clatite cu carne

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 3 Iul 2011 | 4713 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • Puteti sa le preparati dupa reteta voastra preferata de clatite din care eliminati zaharul.
  • Eu am facut cu 2 oua, o cana si jumatate faina, sare, o cana si jumatate apa minerala (aproximativ) si un vf. praf de copt.
  • Pentru umplutura:
  • 300-400 gr carne tocata
  • o ceapa
  • 2 catei usturoi
  • un ou
  • 3 cuburi branza topita
  • 100 ml apa.
  • sare
  • piper
  • In plus
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • 100 gr cascaval ras
  • unt pentru uns tava
  • ulei
  • +.....nelipsitul marar :)))))
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu carne:

Preparam clatitele.

Batem bine ouale cu sarea. Adaugam treptat, alternand, faina amestecata cu praf de copt si apa minerala . Trebuie sa obtinem o compozitie de consistenta unei smantani subtiri. Punem putin ulei intr-o tigaie si adaugam cate un polonic din compozitie miscand usor tigaia-n toate partile pana acoperim fundul tigaii. Prajim usor pe ambele parti (nu tare, se mai coc si-n cuptor). Avem nevoie de 7-8 clatite.

Intr-o craticioara punem la calit ceapa tocata si usturoiul. Calim 2-3 minute dupa care adaugam carnea si mai calim 5 minute amestecand cand si cand.  Adaugam apa, sare si piper dupa gust si lasam 10-15 minute la fiert. Oprim focul si lasam sa se racoreasca. Adaugam branza topita si oul si omogenizam.

Luam din umplutura cate o lingura si punem pe fiecare clatita. Rulam. Ungem tava cu unt. Asezam clatitele in forma de spirala.

Batem ouale ramase cu smantana si sare. Turnam peste clatitele din tava. Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 20 minute , la foc mediu. Scoatem tava, presaram cascavalul si mararul tocat marunt  si reintroducem in cuptor pentru alte 20 minute .

E delicios!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (22)

micky 1

08.07.2011, 11:27

frumos arata dar gustul este bestial. am facut si eu aseara si e iesit extraordinar. multumim de idei!

gaby_duceag 1

08.07.2011, 11:44

Cu mare drag.
Ma bucur mult ca v-a placut.

RuxyRux 1

09.07.2011, 12:55

Imi place vasul...imi place cum arata...imi place gustul din amintiri...e de nedescris de bun preparatul tau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor