Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi pe rand uleiul, iaurtul, laptele, esenta de vanilie si faina. Vom obtine o compozitie fluida, putin mai groasa decat cea a clatitelor obisnuite.
Umplutura:
Branza de vaci se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. La sfarsit adaugam si galbenusul. Daca branza este prea moale se poate adauga 1 lingura amidon.
Clatitele se coc pe ambele parti intr-o tigaie unsa cu foarte putin ulei. Dupa ce le-am terminat de copt, clatitele se taie in 2. Pe fiecare bucata punem cate 1 lingura de branza, marginile se aduc inspre interior, apoi se ruleaza. De la Natalia am invatat asta. :))
Rulourile se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt, se presara cu zahar pudra si se dau la cuptor pentru vreo 15 minute, pana devin usor crocante.
Se servesc calde stropite cu lapte condensat.