Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana"

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 19 Aug 2014 | 11993 vizualizari

 

Este prima data cand le incerc, au iesit foarte bune, insa bezeaua nu mi-a iesit tocmai grozav. Si asta cred datorita cuptorului care are ani multi si grei in spate. Una peste alta, mi s-ar fi parut mult mai gustoase in combinatie cu un sos de zahar ars si frisca :)

 

INGREDIENTE

Pentru foile de clatite ne sunt necesare:

  • 2 oua
  • 600 gr faina alba de grau
  • 2-3 linguri cu zahar sau dupa gust
  • apa minerala carbogazoasa cat cuprinde

Pentru umplutura ne sunt necesare:

  • 2 oua
  • 100 gr stafide
  • 300 gr branza proaspata de vaci
  • 2 linguri mari cu smantana
  • zahar tos/vanilat dupa gust

Pentru "crema" de galbenusuri ne sunt necesare:

  • 5 galbenusuri
  • 200 gr smantana
  • un plic cu zahar vanilat
  • optional: 1-2 linguri cu zahar tos

Pentru bezea ne sunt necesare:

  • 5 albusuri
  • 150 gr zahar tos

Suplimentar ne sunt necesare:

  • 50 ml ulei pentru a coace foile de clatite
  • 50 gr unt pentru a unge vasul in care vom coace clatitele
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana":

Incepem prin a pregati foile de clatite : se amesteca ingredientele date pentru aluat, acesta din urma trebuind sa aibe consistenta celui pentru chec, insa usor mai subtire.  Se coc apoi la foc potrivit, avand grija sa ungem tigaia cu putin ulei ori de cate ori este necesar. 

 Pregatim apoi umplutura, amestecand ingredientele date, pana la omogenizarea completa. Cu aceasta vom umple ulterior foile de clatite, pe care le vom impacheta sau le vom rula, dupa preferinte. Le asezam intr-un vas termorezistent uns cu untul pastrat la temperatura camerei.

 Mixam apoi galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste complet. Aduagam smantana si omogenizam. Compozitia astfel obtinuta o turnam peste clatite.

 Pentru bezea mixam albusurile cu zaharul, atat cat spuma formata sa fie suficient de inchegata (sa nu curga, iar zaharul sa fie topit complet).

Adaugam bezeaua peste clatite si punem vasul la cuptor atat cat este necesar.

Se portioneaza doar dupa racirea completa, treptata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Apa minerala din compozitia foilor de clatite se poate inlocui cu lapte.

2

Recomand folosirea pastailor de vanilie. Aroma este deosebita si mult mai intensa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat