Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana"

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 19 Aug 2014 | 11572 vizualizari

 

Este prima data cand le incerc, au iesit foarte bune, insa bezeaua nu mi-a iesit tocmai grozav. Si asta cred datorita cuptorului care are ani multi si grei in spate. Una peste alta, mi s-ar fi parut mult mai gustoase in combinatie cu un sos de zahar ars si frisca :)

 

INGREDIENTE

Pentru foile de clatite ne sunt necesare:

  • 2 oua
  • 600 gr faina alba de grau
  • 2-3 linguri cu zahar sau dupa gust
  • apa minerala carbogazoasa cat cuprinde

Pentru umplutura ne sunt necesare:

  • 2 oua
  • 100 gr stafide
  • 300 gr branza proaspata de vaci
  • 2 linguri mari cu smantana
  • zahar tos/vanilat dupa gust

Pentru "crema" de galbenusuri ne sunt necesare:

  • 5 galbenusuri
  • 200 gr smantana
  • un plic cu zahar vanilat
  • optional: 1-2 linguri cu zahar tos

Pentru bezea ne sunt necesare:

  • 5 albusuri
  • 150 gr zahar tos

Suplimentar ne sunt necesare:

  • 50 ml ulei pentru a coace foile de clatite
  • 50 gr unt pentru a unge vasul in care vom coace clatitele
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana":

Incepem prin a pregati foile de clatite : se amesteca ingredientele date pentru aluat, acesta din urma trebuind sa aibe consistenta celui pentru chec, insa usor mai subtire.  Se coc apoi la foc potrivit, avand grija sa ungem tigaia cu putin ulei ori de cate ori este necesar. 

 Pregatim apoi umplutura, amestecand ingredientele date, pana la omogenizarea completa. Cu aceasta vom umple ulterior foile de clatite, pe care le vom impacheta sau le vom rula, dupa preferinte. Le asezam intr-un vas termorezistent uns cu untul pastrat la temperatura camerei.

 Mixam apoi galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste complet. Aduagam smantana si omogenizam. Compozitia astfel obtinuta o turnam peste clatite.

 Pentru bezea mixam albusurile cu zaharul, atat cat spuma formata sa fie suficient de inchegata (sa nu curga, iar zaharul sa fie topit complet).

Adaugam bezeaua peste clatite si punem vasul la cuptor atat cat este necesar.

Se portioneaza doar dupa racirea completa, treptata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Apa minerala din compozitia foilor de clatite se poate inlocui cu lapte.

2

Recomand folosirea pastailor de vanilie. Aroma este deosebita si mult mai intensa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta