Socca est o specialitate din regiunea franceza Nisa /Nice pe baza de faine de naut.
O clatita sarata, crocanta, servita calda la coltul strazii la Menton, la Monaco si la Nice.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/clatita-socca-la-cuptor.html
Varsati faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului.
Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel.
Puneti o lingura de ulei, amestecati si filtrati compozitia printr-o sita fina.
Aluatul trebuie sa fie ca un lapte gras- un pic mai subtire decat aluatul de clatite.
Incalziti cuptorul in mod grill timp de 10 minute.
Ungeti o placa cu 3 linguri de ulei.
Dati-o la cuptor timp de 5 minute.
Scoateti placa si varsati compozitia pregatita.
Etalati-o uniform , trebuie sa aiba o grosime de 2 - 3 mm.
Dati la cuptor , sub grill.
Coaceti timp de 10 minute.
Verificati, totul depinnde de cuptor.
Trebuie sa fie crocanta si bine dorata chiar arsa un pic la suprafata.
Scoateti, taiati-o in portii si presarati piper deasupra.
O puteti servi simpla sau cu o garnitura: salata de vinete, sos de iaurt sau branza etc.