Clatita cu faina de naut la cuptor / Socca

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2019 | 2893 vizualizari

 

Socca est o specialitate din regiunea franceza Nisa /Nice pe baza de faine de naut.
O clatita sarata, crocanta, servita calda la coltul strazii la Menton, la Monaco si la Nice.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/clatita-socca-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de faina de naut bio (150 g )
  • 380 g de apa (am preparat 400 g si am pus numai 380 g)
  • 4 linguri de ulei de masline de calitate
  • 1 lingurita sare fina
  • piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatita cu faina de naut la cuptor / Socca:

Varsati faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului.

Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel.

Puneti o lingura de ulei, amestecati si filtrati compozitia printr-o sita fina.

Aluatul trebuie sa fie ca un lapte gras- un pic mai subtire decat aluatul de clatite.

Incalziti cuptorul in mod grill timp de 10 minute.

Ungeti o placa cu 3 linguri de ulei.

Dati-o la cuptor timp de 5 minute.

Scoateti placa si varsati compozitia pregatita.

Etalati-o uniform , trebuie sa aiba o grosime de 2 - 3 mm.

Dati la cuptor , sub grill.

Coaceti timp de 10 minute.

Verificati, totul depinnde de cuptor.

Trebuie sa fie crocanta si bine dorata chiar arsa un pic la suprafata.

Scoateti, taiati-o in portii si presarati piper deasupra.

O puteti servi simpla sau cu o garnitura: salata de vinete, sos de iaurt sau branza etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatita cu faina de naut la cuptor / Socca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv reteta de preparare a papanasilor rustici cu branza sarata si sos de smantana