Clatita cu faina de naut la cuptor / Socca

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2019 | 2797 vizualizari

 

Socca est o specialitate din regiunea franceza Nisa /Nice pe baza de faine de naut.
O clatita sarata, crocanta, servita calda la coltul strazii la Menton, la Monaco si la Nice.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/clatita-socca-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de faina de naut bio (150 g )
  • 380 g de apa (am preparat 400 g si am pus numai 380 g)
  • 4 linguri de ulei de masline de calitate
  • 1 lingurita sare fina
  • piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatita cu faina de naut la cuptor / Socca:

Varsati faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului.

Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel.

Puneti o lingura de ulei, amestecati si filtrati compozitia printr-o sita fina.

Aluatul trebuie sa fie ca un lapte gras- un pic mai subtire decat aluatul de clatite.

Incalziti cuptorul in mod grill timp de 10 minute.

Ungeti o placa cu 3 linguri de ulei.

Dati-o la cuptor timp de 5 minute.

Scoateti placa si varsati compozitia pregatita.

Etalati-o uniform , trebuie sa aiba o grosime de 2 - 3 mm.

Dati la cuptor , sub grill.

Coaceti timp de 10 minute.

Verificati, totul depinnde de cuptor.

Trebuie sa fie crocanta si bine dorata chiar arsa un pic la suprafata.

Scoateti, taiati-o in portii si presarati piper deasupra.

O puteti servi simpla sau cu o garnitura: salata de vinete, sos de iaurt sau branza etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatita cu faina de naut la cuptor / Socca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu ardei, masline si sunca