Ştiu că postul (alimentar) este de multe ori o problemă pentru mulţi oameni. Numai că există multe produse naturale şi sănătoase ce pot susţine corpul în încercarea de primenire sângelui într-o anumită perioadă a anului.
Şi cum ciuperca este carnea postului.... .
Se prepară foarte simplu. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se lasă la scurs, Între timp se toacă legumele şi se amestecă dimpreună cu condimentele în aşa fel încât să apară ca un mix de legume. Se unge tava cu margarină, se pun ciupercile în tavă şi se pregătesc pentru umplere. În fiecare ciupercă am pus un pic de ulei de măsline, am pus din mixul de legume tocate şi am pus sare.
Se pun la cuptor şi se lasă până când ciupercile sunt pătrunse de sucul ingredientelor şi se coc potrivit în partea exterioară.
Se pot servi ca fel principal ori ca aperitiv.
Poftă bună!
1
Înainte de umplere, ciupercile pot fi coapte 7 minute, în tavă, astfel legumele îşi pot păstra multe din calităţile ce se pot pierde prin coacere.
2
Pentru cei care nu doresc ca ciupercile să fie prea fripte, peste tavă, se poate pune în timpul coacerii folie de aluminiu.