O mâncărică rapidă, sățioasă și pe gustul Zmeișorilor! Mai lasă și carnea de o parte, când și când! ;)
Ceapa verde și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc.
Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul kapia curățat, tocat julien, împreună cu uleiul și cca. 100 ml apă rece, la foc iute, cca. 10 minute, semiacoperit.
Între timp se curăță, spală și taie grosier ciupercile pleurotus.
Se adaugă la amestecul de vegetale, se asezonează de sare, piper, usturoiul mărunțit, boia, restul de apă și vin, apoi se lasă la gătit cca. 30 minute la foc minim, semiacoperit.
Tocănița se servește ca atare, acompaniată de mămăligă sau pâine în perioadele de post, iar în perioadele de dulce, se poate servi lângă preparate din carne.
Spor și poftă bună!