Ciuperci pleurotus facute tocanita

de Panacris in Mancaruri de post, 9 Iun 2020 | 4512 vizualizari

 

O mâncărică rapidă, sățioasă și pe gustul Zmeișorilor! Mai lasă și carnea de o parte, când și când! ;)  

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci pleurotus cca. 600 g,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Usturoi 5 căței,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Mărar proaspăt 1 legătură,
  • Pătrunjel proaspăt 1 legătură,
  • Ulei de floarea soarelui preset la rece Unisol 3 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Vin alb demisec 300 ml,
  • Apă rece cca. 500 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pleurotus facute tocanita:

Ceapa verde și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc.

Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul kapia curățat, tocat julien, împreună cu uleiul și cca. 100 ml apă rece, la foc iute, cca. 10 minute, semiacoperit.

Între timp se curăță, spală și taie grosier ciupercile pleurotus.

Se adaugă la amestecul de vegetale, se asezonează de sare, piper, usturoiul mărunțit, boia, restul de apă și vin, apoi se lasă la gătit cca. 30 minute la foc minim, semiacoperit.

Tocănița se servește ca atare, acompaniată de mămăligă sau pâine în perioadele de post, iar în perioadele de dulce, se poate servi lângă preparate din carne.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus facute tocanita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de dovlecei copti (de post)