Ciulama de ciuperci in vasul Zepter cu orez basmati

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2013 | 5292 vizualizari

 

Am vrut o mincarica cu orez basmati...nu mai mincasem de ceva vreme, iar pt mine orezul basmati este cel mai bun. Nu aveam mare lucru prin frigider, timpul era limitat...asa ca erau niste ciuperci ratacite de doua zile pe care nu am avut timp sa le gatesc. Le-am combinat si a iesit ceva rapid si tocmai pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr ciuperci champinion proaspete
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 2 linguri smintina
  • 1-2 linguria apa rece
  • 1 cescuta vin alb
  • sare
  • piper
  • marar proaspat
  • 150 gr orez basmati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci in vasul Zepter cu orez basmati:

Ciupercile spalate, curatate si taiate in sferturi, le calim intr-o lingura de ulei de masline si o lingura de unt. Cind au inceput sa-si lase sucul, adaugam usturoiul taiat marunt, punem capacul la vasul Zepter si lasam sa se patrunda bine ciupercile. Adaugam vinul alb, sare si piper dupa gust si lasam sa dea in clocot.

Amidonul il desfacem in apa rece si smintina, amestecam bine sa nu se faca cocoloase,il punem peste ciuperci, o lingura de unt, marar, amestecam si oprim focul. Mai lasam 5-10 minute cu capacul acoperit si servim fierbinte cu orezul basmati fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

puteti sa puneti mai multa smintina daca doriti

2

poate fi garnitura pt o friptura

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci in vasul Zepter cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

simona72 1

03.06.2013, 11:11

Ma bucur daca va placut. Vasul eu il am de multi ani si l-am primit cadou...nu cred ca pot sa-mi permit sa-mi cumpar unul.

La Ancuta 1

03.06.2013, 14:45

perfecta combinatia

Panacris 1

10.10.2013, 11:00

Simo, ce chestie, dorința mea s-a îndeplinit, destul de repede Cineva acolo sus mă iubește

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciulama din ghebe