Ciulama de ciuperci

de Toamna07 in Mancaruri de legume, 16 Oct 2012 | 4381 vizualizari

 

O recomandare pentru un pranz gustos si sanatos.
Champignon-este o ciperca foarte alba,plina ,carnoasa cu un aspect placut si imbietor,bogata in substante nutritive.Contine toata gama de vitamina B,saruri minerale.
Nu contine: sare,zahar,colesterol(ceea ce o face sa fie recomdata bolnavilor cardiovasculari).

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci
  • 1 pahar mare cu lapte
  • 100 g ulei
  • smantana dupa gust
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • 2 linguri de faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Se spala ciupercile si se taie in felii subtiri.Se calesc intr-un vas cu 100 g ulei(sau unt) aprox. 5 minute,dupa care se acopera vasul si se lasa la inabusit,adaugand din cand in cand apa,pana se fierb ciupercile,cam 20 de min.

Cand sunt fierte,se adauga faina,un pahar mare cu lapte,sare,piper,usturoi zdrobit,dupa gust,si se fierb pana se ingroasa compozitia. Amestecam. Optional, se poate adauga o lingurita de mirodenia fuchs. Se serveste cu mamaliguta,stropita cu smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

16.10.2012, 19:10

mamaieelena 1

16.10.2012, 19:32

gustoasa

Toamna07 1

19.10.2012, 14:56

Pupici!
Weekend linistit !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]