Ciupercile...noua mea "dragoste" culinara
Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit. Dupa ce a devenit sticloasa am adaugat si ciupercutele pe care le acoperim lasand capacul putin deschis. Ele se vor face in suc propriu, iar cand acesta a scazut completam din nou cu apa sa fie bine acoperite.
Dupa ce am pus apa lasam oala fara capac si aducem la fierbere. Am lasat sa fiarba incet cateva min pana mai scade putin din apa. In acest timp amestecam cele 2 linguri de faina cu smantana si, cand zeama a mai scazut adaugam acest amestec. lasam sa mai fiarba aproximativ 5 min.
Dupa ce am pus amestecul de faina si smantana am potrivit de sare si piper.
Apoi am pus usturoiul pisat si mararul si am mai amestecat inca doua minute.
Si gata am facut o ciulama foarte delicioasa pe care am servit-o alaturi de mamaliga.
Pofta buna.