Ciulama de ciuperci

de Sidy in Mancaruri de legume, 29 Oct 2011 | 4794 vizualizari

 

Ciulamaua de ciupercute nu mai are nevoie de nicio introducere sofisticată, de cuvinte care să o “vândă”. Pentru că este exact ceea ce îi spune numele: o tocăniţă pe bază de smântână, cu cele mai fragile şi îmbietoare roade ale pădurii.
Si daca nici nu dispui de timp , o poti prepara din ciuperci gata conservate, la cutie....

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii ciuperci taiate
  • o ceapa
  • 2-3 fire ceapa verde
  • usturoi
  • pasta ardei
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Se curata ceapa si se taie marunt apoi se soteaza in putin ulei.

Se adauga o lingura buna de pasta de ardei apoi ciupercile taiate. Se completeaza cu apa pina trece peste ciuperci.
Se potriveste gustul de sare si piper si se lasa sa fiarba.
Cind sunt toate fierte ,faina se amesteca cu 2 linguri faina si putina apa pina ce dispar toate cocoloasele. Se adauga si restul smantanii si se rastoarna peste ciuperci, invartindu-se mereu.

Se adauga patrunjelul verde tocat si se lasa sa dea citeva clocote.

Se poate servi cu mamaliguta sau cu paine moale proaspata scoasa din cuptor.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi