Ciulama cu carne de pui si mamaliguta

de kamy in Pui, 28 Oct 2010 | 10041 vizualizari

 

Pt. ca mi-a ramas zeama de la supa si carne,vazand nu de mult reteta Nadinei de ciulama,m-am gandit sa fac si eu.

 

INGREDIENTE

  • 2 l zeama supa de pui
  • 4 lg. faina
  • 1 cutie smantana 25% grasime(200 gr)
  • frunze de telina,patrunjel si cimbru
  • 2 catei de usturoi
  • malai grisat
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu carne de pui si mamaliguta:

Cand ma apuc de o mancare pe care o pap cu mamaliga intai eu pregatesc ce trebuie pt mamaliga.

Am pus intr-un ceaunel o masura de malai grisat,4 de apa rece,sare si le-am amestecat ca sa cuprinda apa tot malaiul.Am lasat deoparte.

Supa de pui am pus-o pe foc si cand a inceput sa fiarba am adaugat smantana amestecata bine bine cu faina si cu o canita de supa rece.Am amestecat bine bine si am lasat-o sa fiarba la foc mic vreo 10 min ,amestecand din cand in cand.

Am pus la foc mamaliga rece iar cand a inceput sa fiarba am amestecat pana a scazut apa,am dat focul mic si am lasat-o sa fiarba inca vreo 5 min(in tuci nu se afuma)

Inainte sa sting focul la ciulama am adaugat usturoiul pisat,frunzele de telina,patrunjel si cimbrul.

Am mancat ciulamaua cu pulpele care le-am fiert in supa si bineanteles cu mamaliguta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

merge ff bine si mararul la ciulama,dar nu-l aveam aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu carne de pui si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Perisoare cu sos de smantana si ciuperci