Ciorbica de pui cu taitei de casa

de Georgiana78 in Ciorbe, 21 Iul 2012 | 4287 vizualizari

 

Eu iubesc taiteii de casa inca din copilarie....asa ca daca am ocazia ii folosesc cat de des pot...! Am ales sa fac o ciorbica mai usoara fiind foarte cald afara sa fie mai dietetica! Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui dezosate
  • 5 morcovi
  • 2 cartofi mici
  • 3 cepe potrivite
  • 1 ardei gras rosu
  • 500 ml bors de casa
  • 3 rosii mari curatate de coaja si date pe razatoare
  • leustean
  • sare dupa gust

Pt. taitei : 1 ou + sare + 1 lingura ulei + faina cat cuprinde sa fie aluatul tare

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbica de pui cu taitei de casa:

- se face taitelul si se intinde subtire cu multa faina dupa care se ruleaza si se taie subtirel tot ruloul apoi se desfac spiralele si se rup in 2-3 ca sa nu fie taitelul prea lung in ciorba si se lasa intins pe un tocator ca sa se usuce putin

- se pune la fiert in 2 litri de apa pulpele spalate si taiate cubulete, ceapa tocata si morcovul si se lasa la fiert pana se inmoaie putin toate

- se curata cartofii, ardeiul si se taie in cubulete potrivite si dupa ce s-au inmuiat carnea si morcovul se adauga si ele in oala si se lasa la fiert la foc potrivit

- se adauga in ciorba si taiteii si se lasa la fiert pana acestia se umfla si se inmoaie

- separat se pune la fiert borsul impreuna cu rosiile date pe razatoare si se lasa sa dea in clocot dupa care se adauga o lingura sare pt gatit (mare) si se lasa sa mai dea odata in clocot

- dupa ce s-au fiert si taiteii din ciorba se adauga borsul cu rosiile, se lasa sa mai fiarba pana clocoteste apoi se adauga leusteanul tocat si se mai potriveste de sare

- se mai da 2-3 clocote si se trage oala de pe foc

 

 

TIPS-URI

1

se poate servi cu smantana si ardei iute

2

la servire se presara deasupra patrunjel proaspat tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbica de pui cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui "a la grec"