Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza este un fel de mancare imbietor si reconfortant, care aduce in prim-plan gustul autentic si savuros al bucatariei romanesti. Aceasta reteta simpla si delicioasa combina gustul dulce al cartofilor proaspeti cu aroma bogata a zeamei de varza, rezultand o ciorba cremoasa si reconfortanta, perfecta pentru a fi savurata in zilele reci de iarna sau in orice alta zi a anului. Faptul ca este preparata cu ingrediente locale si de sezon, precum cartofii si varza, face ca aceasta ciorba sa fie un simbol al traditiilor si gusturilor autentice ale bucatariei romanesti. Servita cu o lingura de smantana proaspata si putina marar tocat, aceasta ciorba de cartofi cu zeama de varza este o incantare pentru papilele gustative si un omagiu adus bucatariei traditionale romanesti.
Cum se prepara Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza
Cartofii se curata, se spala, se taie. Ardeiul, morcovul, ceapa si rosiile se curata si se toaca.
In oala de ciorba se pune la incins uleiul. Cand este gata se pune ceapa, morcovul, ardeiul. Se pune sare. Se lasa sa se caleasca putin si se adauga cartofii. Se amesteca bine pret de 2-4 minute dupa care completam cu apa. Cand legumele au fiert se adauga rosiile taiate cuburi. Se lasa sa fiarba bine si la final se pune zeama de varza. Dupa ce da in clocot se pune fideaua. Se mai lasa la fiert 3-4 minute si se opreste focul. Se presara leustean verde tocat. Se serveste cu ardei iuti si paine de casa. Recomandam si ciorba de fasole.
Pofta buna!
1
punem cu precautie sare la inceput deoarece zeama de varza este sarata poate accentua gustul.