Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza

de alilianaa in Ciorbe, 20 Iul 2013 | 19917 vizualizari

 

Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza este un fel de mancare imbietor si reconfortant, care aduce in prim-plan gustul autentic si savuros al bucatariei romanesti. Aceasta reteta simpla si delicioasa combina gustul dulce al cartofilor proaspeti cu aroma bogata a zeamei de varza, rezultand o ciorba cremoasa si reconfortanta, perfecta pentru a fi savurata in zilele reci de iarna sau in orice alta zi a anului. Faptul ca este preparata cu ingrediente locale si de sezon, precum cartofii si varza, face ca aceasta ciorba sa fie un simbol al traditiilor si gusturilor autentice ale bucatariei romanesti. Servita cu o lingura de smantana proaspata si putina marar tocat, aceasta ciorba de cartofi cu zeama de varza este o incantare pentru papilele gustative si un omagiu adus bucatariei traditionale romanesti.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza
  • 1 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 3 cepe rosii
  • un ardei
  • 6 rosii
  • 1 l zeama varza
  • 200 ml ulei
  • sare dupa gust
  • leustean verde
  • 2 rondele de fidea
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza:

Cum se prepara Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza

Cartofii se curata, se spala, se taie. Ardeiul, morcovul, ceapa si rosiile se curata si se toaca.

In oala de ciorba se pune la incins uleiul. Cand este gata se pune ceapa, morcovul, ardeiul. Se pune sare. Se lasa sa se caleasca putin si se adauga cartofii. Se amesteca bine pret de 2-4 minute dupa care completam cu apa. Cand legumele au fiert se adauga rosiile taiate cuburi. Se lasa sa fiarba bine si la final se pune zeama de varza. Dupa ce da in clocot se pune fideaua. Se mai lasa la fiert 3-4 minute si se opreste focul. Se presara leustean verde tocat. Se serveste cu ardei iuti si paine de casa. Recomandam si ciorba de fasole.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

punem cu precautie sare la inceput deoarece zeama de varza este sarata poate accentua gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

alilianaa 1

20.07.2013, 19:45

Laura, Ela- zeama de varza este proaspata, pusa saptamanile trecute, Rocsi

Panacris 1

20.07.2013, 21:50

Tare bună!

diaconta 1

20.07.2013, 22:16

foarte gustoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de potroace