Ciorba radauteana

de RoXx in Ciorbe, 1 Mar 2013 | 4579 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr. piept de pui
  • 2 l apa
  • 150 gr. smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • o ceapa marime medie
  • 2 morcovi
  • 2 ardei kapia
  • 1 pastarnac marime medie
  • 1 legatura patrunjel
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 gr. radacina telina
  • 20-25 ml otet
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Se curata si se spala toate legumele . La ardei se scot semintele si se taie pe jumatate. Pieptul de pui se spala. Intr-o oala se adauga 2 l de apa, un praf de sare, pieptul de pui, legumele si se pun la fiert pentru 30-40 de minute la foc potrivit. Se curata usturoiul si se da pe razatoarea mica .Dupa ce au fiert se ia oala de pe foc, se scot legumele si carnea si se lasa putin la racit. Pieptul de pui se taie fasii. Ceapa, pastarnacul si telina se paseaza cu blenderul pana se obtine un piure. Morcovii si ardeiul se taie cubulete.

Se pun intr-un castron 300 ml din supa in care au fiert legumele si carnea. Intr-un castron se pune smantana si peste galbenusurile de ou, usturoiul si se amesteca pana la omogenizare cu o lingura de lemn. Peste aceasta compozitie se pun cele 300 de ml din supa si se amesteca bine. Se pune oala din nou pe foc si se adauga piureul format din ceapa, pastarnac si telina. Apoi se pun morcovii si ardeii taiati si amestecul din smantana si galbenusuri. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper si se mai lasa pe foc un clocot apoi se ia de pe foc si se adauga otetul si patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana cu pui